Aantallen drukken is vernieuwd

In aanloop naar de landelijke, digitale veiling worden de verschillende inkoopmethoden gelijkgetrokken. We gaan daarbij voor aantallen drukken. Stap nu over en ontdek de mogelijkheden van het vernieuwde aantallen drukken.

Op woensdag 17 november stappen we over op aantallen drukken. Dit houdt in dat een koper vanaf dat moment niet meer met audio (spraak) zijn koopintentie op de veilingklokken van Royal FloraHolland kan aangeven, maar alleen middels het drukken van een aantal. Dit geldt voor alle locaties en veilgroepen.

Diverse inkopers hebben de afgelopen periode echter hun zorgen geuit over functionaliteiten die niet bij aantallen drukken beschikbaar zijn. Daarom ontwikkelden wij alternatieven voor opties die komen te vervallen als spraak niet meer mogelijk is. Bekijk de video met uitleg over de nieuwe functionaliteiten.

Bekijk de instructievideo

Download de instructieleaflet

Uw KOA-werkplek gereed maken

Stap 1 - U beschikt reeds over:

  • Een laptop met QWERTY-toetsenbord;
  • Een KOA(-tribunewerkplek) abonnement;
  • Een headset met microfoon. Houd s.v.p. deze headset op voor uw contact met de Veilingmeester bij bijvoorbeeld een abuismelding.

Stap 2 - Bekijk de instructievideo met uitleg over de nieuwe functionaliteiten. Stel eventueel uw toetsen naar eigen voorkeur in. U kunt eventueel stickers op uw toetsenbord plakken, als geheugensteuntje bij het inkopen. Bij de afdeling Digital Clock Support kunt u dit stickervel gratis afhalen.

Bereid u voor op uw overstap

Op advies van het Begeleidingsteam Landelijk Veilen en individuele gesprekken met kopers, hebben wij u de tijd gegeven om aan (het vernieuwde) aantallen drukken te wennen.

Op alle locaties is het nu al mogelijk om aantallen te drukken. Ook kunt u op testklok T60 op ieder gewenst moment oefenen met het inkopen via aantallen drukken. Gebruikt u nu nog audio (spraak) voor uw inkopen op de klok? Dit is vanaf woensdag 17 november niet meer mogelijk. Bereid u goed voor en stap daarom nĂș over op aantallen drukken.