Ook plantenklokken over op beeldveilen

We werken stap voor stap naar een landelijke, digitale veiling met nieuwe logistiek. Met deze nieuwe logistiek kunnen er geen karren meer voor de klok langsrijden. Bloemen worden al een tijd niet meer fysiek geveild. En deze zomer gaan ook de plantenklokken over op beeldveilen.

Op maandag 19 juli starten wij in Aalsmeer en Naaldwijk in 3 fases met de uitrol van beeldveilen van planten. Vanaf 19 juli starten we met het beeldveilen van groene planten, vanaf 2 augustus volgen de bloeiende planten en vanaf 16 augustus zijn de outdoor planten aan de beurt.

In 3 fases over op beeldveilen

210624 WT RFH Beeldveilen EN Beeldveilen RFH NL

Wat betekent dit voor u?

Voor plantenkwekers

  • Uw productgroep rijdt vanaf bovengenoemde data niet meer voor de klokken van Aalsmeer en Naaldwijk langs. Wanneer uw productgroep exact aan de beurt is, leest u in het veilschema . Deze wordt op woensdag in de week voorafgaand bekend gemaakt.
  • Wel kunnen uw producten nog door inkopers geschouwd worden. In Naaldwijk kan dat tot 05.20 uur in het opstelgebied. In Aalsmeer is dit mogelijk in de buffer tot 06.20 uur.
  • De kwaliteitscontroles van de betreffende productgroepen worden in de weken voor de implementatie van beeldveilen geïntensiveerd. We controleren niet strenger, maar wel meer. De betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is immers van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats. Daarnaast valt of staat uw verkoopsucces met betrouwbare productfoto’s. De app RFH photo is een hulpmiddel voor het maken van kwalitatief hoogwaardige foto’s.
  • De Keurmeester wijzigt de aanvoerinformatie bij afwijkende productfoto’s en/of -informatie ten opzichte van het geleverde product. Er wordt daarna contact met u opgenomen. Een afwijking in de productfoto’s en/of -informatie heeft mogelijk effect op uw positie op de Quality Index en prijsvorming op de klok. Het is dus heel belangrijk dat u juiste productinformatie en -foto’s aanlevert.


Voor planteninkopers

  • De groene, bloeiende en outdoor planten rijden vanaf bovengenoemde data niet meer voor de klokken van Aalsmeer en Naaldwijk langs. Wanneer welke productgroep exact aan de beurt is, leest u in het veilschema. Deze wordt op woensdag in de week voorafgaand bekend gemaakt.
  • In Naaldwijk stappen we klok voor klok over op beeldveilen. Er worden tijdelijk schermen geplaatst voor de klokken die reeds zijn overgezet op beeldveilen. In Aalsmeer worden de kettingbanen klok voor klok uitgezet.
  • Tijdens de overbrugging naar beeldveilen is het niet altijd mogelijk om de veilingklokken op gelijke eindtijden te sturen. We proberen dit uiteraard zo veel mogelijk te voorkomen.
  • U kunt planten nog wel blijven schouwen. In Naaldwijk kan dat tijdens de uitrol van beeldveilen tot 05.20 uur in het opstelgebied. In Aalsmeer is dit mogelijk in de buffer tot 06.20 uur.
  • Kwekers kunnen sinds kort gebruik maken van RFH photo: de app waarmee zij gemakkelijk kwalitatief en betrouwbare productfoto’s kunnen maken. Ook u kunt binnenkort gebruik maken van RFH photo: hiermee kunt u op een tweede scherm productfoto’s van het geveilde en eerstvolgende te veilen product bekijken.

Heeft u vragen over beeldveilen?

Bekijk Vraag en antwoord onderaan deze pagina. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Vraag en antwoord